Acerca de

The Full Story

F A Q

Hvordan bestiller jeg et måltid med bærekraftig emballasje? 

Du kan bestille take-away på Asia sine nettsider, eller ved å besøke eller ringe resturanten. 

 

I løpet av kort tid vil det også være mulig å bestille take-away fra Asia i gjenbruksemballasje ved å bruke Wolt sin app. 

Hvor panter jeg emballasjen?

 

Du panter enkelt ved å levere emballasjen tilbake til ASIA på Aker Brygge, Stranden 1, 0250, Oslo. Du kan også benytte deg av returpunkt som er plassert utenfor ASIA.

Flere resturanter og pantepunkter vil inkluderes fortløpende.

Hvordan fungerer pantepunktet?

Scan QR-koden på pantepunktet og følg instruksjonene som kommer opp på din mobil. Pantepunktet er laget av GRIN AS og er en prototype under utvikling. Les mer om GRIN her

IMG_7274.jpg

Hvor lang tid tar det før jeg får refusjon på konto?

 

Transaksjonen vil registreres momentant, men pengene vil være tilbake på din konto på en til tre dager.

Hvilken type emballasje brukes i piloten?

Emballasjen som vil benyttes i piloten er laget av Polybutylene terephthalate (PBT) og lokket av Polypropylen (PP). Emballasjen er designet og laget for å kunne fungere i et gjenbrukssystem, der hver emballasjen kan brukes over 200 ganger. Etter piloten vil emballasjen returneres til Sveits og leve videre i en sirkulær verdikjede som en del av ReCircle sitt pantesystem for take-away emballasje. 

Prosjektet utforsker ulike emballasjetyper som kan gi størst bærekraftseffekt og fornøyde kunder!

Hvordan kan jeg få med min favorittrestaurant på dette?

Tips oss om din favorittrestaurant og vi vil ta kontakt med de! 

Er gjenbruksemballasje hygienisk?

Emballasjen blir vasket i tråd med retningslinjer av Mattilsynet for å sikre en trygg matopplevelse for alle som benytter seg av tjenesten. Emballasjen blir vasket av partner restauranter og vil bli inspisert før og etter vask. Emballasje som har feil og mangler vil bli tatt ut av sirkulasjon.

Må jeg vaske emballasjen før jeg leverer den tilbake?

Vi oppfordrer alle som benytter seg av emballasjen til tørke og skylle emballasjen før retur så langt det lar seg gjøre. Emballasjen vil uansett bli vasket ved retur av restaurant.

Hvis du leverer den samme dag så trenger du ikke vaske den, men venter du et par dager er det fint om du skylder/rengjør den først.

Hvorfor er gjenbruk av emballasje bærekraftig?

I dag medfører take-away og hjemlevering store mengder avfall, der emballasjen oftest er brukt i mindre enn 30 minutter før den blir kastet. Under pandemien har take-away og hjemlevering økt kraftig som har medført en stor vekst i denne typen avfall!

Et pantesystem for gjenbruksemballasje for take-away kan redusere avfall, hindre forsøpling og redusere CO2 utslipp. Mens engangsemballasje vil ha et lavere fotavtrykk ved produksjon, vil gjenbruksemballasje ha et betydelig lavere fotavtrykk hvis vi regner med emballasjens brukstid som kan være over 1000 ganger avhengig av materiale på emballasjen.

I pilotprosjektet benytter vi oss av emballasje som vil ha et lavere CO2 avtrykk enn engangsemballasje etter 11 bruk. Resultatene av piloten vil gi oss nyttig læring for hvordan vi kan designe et pantesystem og velge emballasje som sikrer høyest bærekraftseffekter i en skalert versjon.