Om prosjektet

De siste årene har vi sett en kraftig vekst av take away og hjemlevering, og under pandemien har take away fått en spesiell relevans for restauranter og oss forbrukere. Skyggesiden av denne veksten er en tilsvarende vekst i bruken av engangsemballasje og produksjon av tilhørende avfall. 

      

Evig Sirkel AS ønsker sammen med dyktige partnere å utforske et bærekraftig alternativ, der veksten i take-away kan skje uten vekst i avfall. Vi kaller det

 

Take away, without throw away.

Sammen med Oslo Kommune, GRIN, Asia Aker Brygge og WOLT utforsker og piloterer vi et pantesystem som sikrer en sirkulær verdikjede for take away emballasje. Formålet med prosjektet er å forstå hvordan et slikt system kan redusere forsøpling og klimautslipp knyttet til dagens take-away løsninger, og hva som skal til for å skalere en sirkulær løsning.

Partnere

HMF.jpeg
cropped-Screen-Shot-2020-11-26-at-16.19.